How to word wrap ?

Razlika prenos
Kako besedo zaviti ?

imenuje besedo, v kateri je en del na isti liniji, drugi se prenese na naslednjo.Ta metoda omogoča bolj učinkovito uporabo listno površino za pisanje.Kako zaviti beseda, jih lahko najdete v tem članku.

osnovna pravila

Prenos Prenos osnovna pravila, ki vključujejo naslednje:

 1. deljenja, zlog po zlog, ni dovoljeno, da bi prekinil zlog.Pravilno: mo-lo-ko, narobe, rekoč oči.
 2. Če beseda enega zloga, se ne prenaša.
 3. ne more zapustiti ali premakniti eno črko, tudi če je zlog.Pravilno: iso-kartiranje, portret-set;narobe: i-slika ali video posnetki.
 4. prepovedano odtrga od prvega zloga črke, b, b.To je pravica: Guy on, Ob-poenotenje;narobe: ha-u p, ob EDINENIE.
 5. Če besede več soglasniki so razporejeni drug ob drugem, nato prenos mogoče izvesti na različne načine.To je pravica: srednja dtse jezen-tse.
 6. Če predpona konča s soglasnikom pismu, in začne s soglasnikom koren, ta pisma ni mogoče ločiti od pomembnih delov besede.To je pravica: pravilno premalo govori: v dgovorit
 7. Če koren besede, v katerem je predpona začne z dvema soglasnikov, ki jih ni mogoče ločiti.To je pravica: v Grmi narobe: POG-Remmeles.
 8. Ko so besede podvojila soglasniki, moramo ostati na liniji, in drugi prenos.Pravilno: Kor-Rosia narobe: Trend-Uzija, co-rroziya.Izjeme so besede, katerih korenine se začne z dvojnimi črkami.V tem primeru so koreninami.Enako velja za kompleksne besed z dvojnimi soglasniki na začetku drugega dela.Tako je prav: co-gorenja, uvedba nove narobe: hladilno-zhenie, novov ohranjanje.
 9. posebej prenese slozhnosokraschennye besed.Jih ne more prekiniti enozložne del.Desno: posebna četa narobe: spe-tsotryad.
 10. Okrajšave se ne prenesejo: Moscow State University, T-32.
 11. ni dovoljen prenos nižjih enot z ločitvijo od svoje numerično vrednost.Narobe: 120 g, 528 milijonov.Pravilen vnos :. 120 g, 528000000
 12. ni mogoče ločiti od številk in številk konca.So morali napisati eno vrstico: 1., 10th.
 13. Kratice "in.m. n., "" in.t. d. "," m.e. "in drugi se ne prenesejo.

pravila Dodatne deljenje najdete v članku - pravila za deljenje besed.